Tuesday, 15 December 2020

Ustaz baru lepas hukuman penjara didakwa cabul murid

NIK Hazmi (kiri) didakwa di Mahkamah Sesyen Kota Bharu
hari ini atas pertuduhan melakukan kelucahan melampau
terhadap seorang kanak-kanak lelaki pada Mac tahun lalu.
Foto ZULHANIFA SIDEK


KOTA BHARU – Hanya sempat bebas daripada hukuman penjara selama 10 hari, seorang ustaz didakwa sekali lagi di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas kesalahan sama iaitu melakukan kelucahan melampau terhadap seorang kanak-kanak pada Mac tahun lalu.


Tertuduh, Nik Hazmi Ghani, 39, sebelum ini dipenjara selama dua tahun bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan oleh jurubahasa di hadapan Hakim Ahmad Bazli Bahruddin.


Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa melakukan kelucahan melampau terhadap kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun pada pertengahan Mac tahun lalu.


Kesalahan itu dilakukan oleh tertuduh di dalam bilik di pondok tahfiz dekat Kubang Kerian di sini kira-kira pukul 2 hingga 3 pagi.


Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 377E Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tiga hingga 15 tahun dan sebat jika sabit kesalahan.


Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya Negeri, Nor Azlinawati Mohd Arshad manakala tertuduh tidak diwakili peguam.


Tiada sebarang jaminan ditawarkan untuk tertuduh dan mahkamah menetapkan 13 Januari depan sebagai tarikh sebutan semula kes.-K! ONLINE


We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon