Friday, 2 October 2020

Polis tahan murid tingkatan lima rakam aksi tidak senonoh teman wanita

KAMPAR – Polis menahan seorang murid lelaki berusia 17 tahun semalam selepas video yang memaparkan kelakuan tidak senonohnya bersama teman wanita tular di media sosial.


Ketua Polis Daerah Kampar, Superintendan Hasron Nazri Hashim berkata, remaja yang masih bersekolah itu ditahan pada pukul 11.30 malam untuk siasatan lanjut.


Katanya, tangkapan itu susulan laporan polis yang diterima berkaitan video memaparkan perlakuan tidak senonoh seorang perempuan yang merupakan seorang murid bersama seorang lelaki di mana rakaman berkenaan telah tular.


“Siasatan awal mendapati kejadian berlaku pada 22 September lalu pada pukul 6.30 pagi di mana remaja perempuan itu mengajak teman lelakinya yang juga merupakan murid sekolah masuk ke dalam rumah.


“Kedua-dua remaja itu kemudiannya membuat satu rakaman video berdurasi satu minit sembilan saat yang memaparkan mereka melakukan seks oral dengan berpakaian seragam sekolah,” katanya di sini hari ini.


Menurut beliau, siasatan lanjut mendapati murid perempuan berusia 13 tahun itu telah berkongsi rakaman video itu dengan beberapa rakan sekelas melalui WhatsApp.


Katanya, tindakan itu menyebabkan rakaman video tersebut tular di media sosial dan dalam kalangan murid-murid sekolah.


“Rakaman tersebut dipercayai dibuat oleh kedua-dua murid itu tanpa melibatkan orang ketiga.


“Siasatan kes itu dibuka mengikut Seksyen 8 dan Seksyen 10 Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 serta Seksyen 377B Kanun Keseksaan,” katanya.


Tambah beliau, orang ramai dinasihatkan supaya tidak memiliki, menyebar atau berkongsi rakaman video tersebut kerana merupakan kesalahan di bawah Seksyen 8 Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017. – K! ONLINE


We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon