Wednesday, 6 October 2021

Menteri Pendidikan jawab isu gambar fitnah tiada penjarakan fizikal

6 September - Tular sekeping foto sidang media Menteri Pendidikan, YBMK Pendidikan, Dr Radzi Jidin yang disebarkan oleh seorang individu yang menggunakan nama Yuseri Yusoff di Facebook.


Individu berkenaan mempertikai penjarakan sosial yang tidak dipraktikan oleh menteri berkenaan ketika sidang media tersebut.Hantaran tersebut mendapat reaksi Dr Radzi Jidin dan beliau terus memberi respon spontan mengenai perkara tersebut.


"Saya dimaklumkan tentang satu hantaran FB yang tular bersama sekeping gambar yang menunjukkan seolah-olah langsung tiada penjarakan fizikal sewaktu saya mengadakan satu sidang akhbar.

 

"Seingat saya, selain Ahli Parlimen Dungun, YB Tuan Haji Wan Hassan bin Mohd Ramli dan Exco Pendidikan Terengganu, YB Ustaz Hj Satiful Bahari Bin Mamat, tiada sesiapa berada di sebelah ketika sidang media di SM Sains Dungun pada 3 Oktober 2021," katanya.


Setelah disemak, gambar tersebut sebenarnya adalah gambar palsu dan  tindakan berniat jahat pemilik akaun tersebut adalah amat tidak bertanggungjawab. 


Beliau memaklumkan laporan polis telah pun dibuat dan meminta semua dapat kongsikan penjelasan sebenarnya itu.


We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon