Tuesday, 19 January 2021

Maklum jika berdepan kesukaran untuk pulang ke stesen bertugas - Radzi Jidin

PUTRAJAYA – Sila maklum kepada ketua jabatan masing-masing jika terkandas dan berdepan kesukaran untuk kembali ke stesen tempat bertugas.


Itu arahan dikeluarkan Menteri Pendidikan, Dr. Radzi Jidin kepada mana-mana guru dan pensyarah yang berdepan kesulitan untuk kembali bertugas khususnya di Sabah dan Sarawak.


Radzi berkata, guru dan pensyarah berkenaan diminta menghubungi ketua jabatan masing-masing bagi memudahkan urusan pentadbiran di sekolah dan institusi pendidikan.


Menurutnya, beliau sedar ada dalam kalangan guru dan pensyarah di institusi pendidikan di bawah Kementerian Pendidikan (KPM) berdepan dengan kesulitan untuk kembali ke stesen masing-masing kerana perubahan jadual penerbangan.


“Saya dimaklumkan KPM telah mengeluarkan surat pemakluman berhubung pergerakan guru dan pensyarah untuk kembali ke stesen tempat bertugas.


“Surat tersebut menyatakan agar ketua jabatan memberikan pertimbangan sewajarnya kepada guru dan pensyarah yang terkandas atas faktor di luar kawalan,” katanya menerusi hantaran di Facebook hari ini.-K! ONLINE


We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon