Thursday, 24 September 2020

Guru wanita maut selepas terjatuh di pusat beli belah

JOHOR BARU: Seorang guru sekolah swasta berusia 26 tahun meninggal dunia di sebuah pusat membeli-belah yang terletak Skudai tengahari semalam.


Ketua keselamatan pusat beli-belah itu memaklumkan kepada pihak polis sejurus kejadian itu berlaku kira-kira jam 12.55 tengah hari pada hari Rabu, kata Komisioner OCPD Utara Johor Baru, Rupiah Abd Wahid.


"Pemeriksaan latar belakang mendapati bahawa wanita tersebut mengajar di sebuah sekolah swasta dan telah menerima rawatan psikiatri akibat kemurungan," katanya dalam satu kenyataan.


ACP Rupiah menambah, siasatan awal di tempat kejadian tidak menemui kesan khianat dan kes tersebut diklasifikasikan sebagai laporan kematian mengejut.

Dia mengatakan siasatan masih dijalankan dan mayat mangsa dihantar untuk bedah siasat.


Klip video mayat yang berada di lorong yang menuju ke kawasan parkir pusat membeli-belah telah tular di media sosial.


Difahamkan, wanita itu menderita kemurungan selama empat tahun terakhir dan bekerja di sebuah sekolah swasta di Kuala Lumpur.


Wanita itu dikatakan memaklumkan kepada ibunya bahawa dia ingin berjumpa dengan rakannya di pusat membeli-belah tersebut sebelum kejadian itu berlaku.


Kepada mereka yang mengalami masalah atau mempunyai kecenderungan untuk bunuh diri boleh menghubungi khidmat Befrienders yang berdekatan dengan anda. Untuk senarai penuh nombor dan waktu operasi, layari ke befrienders.org.my/centre-in-malaysia.


Sumber: The Star

We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon