Sunday, 1 January 2017

Pengetua meninggal dunia selepas pengsan ketika mesyuarat guru

KEPALA BATAS: Pengetua sebuah sekolah menengah, di sini, meninggal dunia selepas pengsan ketika mempengerusikan mesyuarat sekolah, Selasa lalu.

Umar Saidin, 56, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pokok Sena, meninggal dunia di Hospital Kepala Batas (HKB) malam semalam, akibat serangan angin ahmar.

Menurut seorang kenalan Allahyarham yang enggan dikenali, Umar mengadu pening sebelum jatuh pengsan dan dihantar ke HKB untuk menerima rawatan lanjut.

"Melalui maklumat diterima dari rakan-rakan guru, Umar mengadu sakit kepala dan dibawa ke hospital dengan ambulans apabila dia tiba-tiba pengsan.
"Selepas beberapa hari menerima rawatan, penyakit angin ahmar menyerang semula dan disahkan meninggal dunia malam semalam," katanya ketika dihubungi BH, malam ini.

Allahyarham yang berkhidmat dalam bidang pendidikan lebih 20 tahun meninggalkan seorang isteri yang juga seorang guru berusia 40-an dan dua anak.

Berita kematian Umar turut dikongsi Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid, yang memuat naik ucapan takziah kepada seluruh ahli keluarga guru berkenaan.

Jenazah Umar selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Permatang Bogak, di sini, kira-kira jam 11 pagi tadi.

jobs from my.neuvoo.com

We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon