Tuesday, 6 September 2016

Cederakan guru, dua pegawai polis ditangkap, direman esok

Ipoh: Dua anggota polis dari Balai Polis Lenggong, Gerik yang mencederakan guru lelaki di Lenggong ketika membuat tangkapan sehingga viral di laman sosial ditahan hari ini.
Ketua Polis Perak Datuk Seri Abdul Rahim Hanafi berkata, permohonan reman terhadap anggota polis berkenaan akan dibuat esok.

Baca juga: PDRM silap tangkap, guru disangka penagih dadah dibelasah?

Katanya, guru terbabit adalah guru Sekolah Kebangsaan Bukit Sapi, Lenggong dan kes disiasat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan.

"Polis sudah menjalankan siasatan berhubung kes itu dan tindakan untuk siasatan lanjut juga sudah diambil.

"Anggota polis terbabit ditangkap pada hari ini dan permohonan reman akan dibuat esok di Mahkamah Majistret Pangkalan Hulu," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
jobs from my.neuvoo.com
Menurutnya, kejadian berkenaan berlaku pada 30 Ogos lalu pada 7.15 malam dan siasatan akan dilengkapkan seberapa segera dan akan dirujuk ke Pengarah Pendakwaan Negeri Perak.

Video kejadian dua anggota polis berdurasi 20 saat yang dikatakan dari cawangan narkotik itu memberkas guru berkenaan dengan cara kasar ketika memulas tangan guru berkenaan untuk digari mula tersebar di media sosial hari ini terutama di facebook dan juga beberapa blog.

Turut tersebar penerangan daripada seorang individu mengenai kejadian yang mengatakan mangsa adalah seorang guru yang baru selesai kelas tambahan untuk murid calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dan mangsa patah tangan akibat kekasaran itu

We Share because We Care

Comments


EmoticonEmoticon